ART artstudio JORINDE JONKER

English

Italië, Villa Fonti

Welkom bij ART artstudio JORINDE JONKER.

Zin om op reis te gaan naar het prachtige en eeuwenoude Italië? Ten oosten van Toscane ligt in de authentieke provincie Marche, het kleine dorpje Ville Fonti. Midden in de groene heuvels, omgeven door pijnbomen, cipressen en een wijds uitzicht, bevindt zich "Villa Fonti", de verblijfplaats gedurende deze cursus.

De diversiteit van deze provincie, met prachtige stadjes, rijke historie en de ligging dichtbij zee, maken het tot een ideale bestemming voor een kunstreis.

De directe omgeving van Villa Fonti zorgt voor veel mogelijkheden om te leren kijken en observeren. Daarnaast is er de mogelijkheid om verschillende andere plaatsen te bezoeken. Bijvoorbeeld Urbino, een prachtig universiteitsstadje, met pleinen, arcade bogen en palazzi en de geboorteplaats van de Renaissance kunstenaars Rafael en Bramante. Of Pesaro, de stad waar Rossini de componist, geboren is. Muziek vormt daar inspiratiebron en uitgangspunt.

De provincie heeft veel te bieden, waardoor elke dag een ander uitgangspunt heeft en het perspectief biedt om met verschillende teken- en schildermaterialen aan het werk gaan.

Omdat er zoveel te beleven, is het ook heel geschikt voor familieleden of vrienden, die wel graag meegaan naar Italië, maar niet willen deelnemen aan de cursus.

Naast excursies en dagelijkse, aparte opdrachten, werken we gedurende de hele week toe naar een beeldend eindwerkstuk, waarin het creeren vanuit het niets centraal staat.

Het programma gaat van start op maandagochtend in en om het terrein van Villa Fonti en eindigt op vrijdag in de namiddag. Er is ook ruimte om zelf iets te ondernemen. Een wandeling in de prachtige omgeving, een bezoek aan het Palazzo Ducale in Urbino of de Gallerie Nazionale delle Marche, met onder meer werk van Rafael, Francesca an Titiaan. Simpelweg genieten van de heldere zee en de mooie stranden aan de kust behoort ook tot de mogelijkheden.

Data:

17 oktober 2016 t/m 21 oktober

Prijs: 425,- p.p., inclusief materiaal.

Prijs verblijf: tussen 370,- en 450,- p.p.*, inclusief logies, ontbijt, lunch, diner, koffie/thee en wijn.

De reis er naar toe en excursies zijn exclusief.

*afhankelijk van het aantal deelnemers en individuele wensen.

Meer informatie over Villa Fonti en de omgeving:

Voor meer informatie of aanmelding: artstudio@jorindejonker.nl

© Jorinde Jonker