ART artstudio JORINDE JONKER

English

Blombizeux, de Franse Ardennen

Welkom bij ART artstudio JORINDE JONKER.

Vlakbij Blombay, een klein dorp in de Franse Ardennen, ligt het piepkleine plaatsje Blombizeux. Omringd door een mooie heuvelachtige omgeving, staat het huis van de familie Koenderink, wat de uitvalsbasis vormt voor de activiteiten van deze reis.

In de mooie, Franse Ardennen is er alle tijd om het landschap te observeren en vast te leggen op het platte vlak. De omgeving nodigt uit om tot rust te komen en tegelijkertijd intensief bezig te zijn met allerlei beeldende materialen en het ontwikkelen van creativiteit. We maken gebruik van de omgeving om verschillende materialen uit te proberen en te gebruiken bij het verkennen van het landschap op papier. Denk daarbij aan houtskool, aquarelverf, acrylverf en pastelkrijt.

Het is mogelijk om ook een excursie naar het vesting plaatsje Rocroi te maken, ongeveer 30 minuten rijden van Blombizeux.

Daarnaast wordt er gedurende de cursus gewerkt aan een beeldend eindwerkstuk, waarin het creeren uit het niets centraal staat.

Het programma start zaterdagochtend in Blombizeux en eindigt op zondag aan het eind van de middag.

Data: 14 t/m 16 mei 2016.

Prijs cursus: 225.- p.p., inclusief materiaal.

Prijs verblijf bij de familie Koenderink: 60,- p.p., per dag, inclusief een bed*, ontbijt, lunch, diner en drinken (koffie/thee, fris, bier en wijn). Slaapplaats is gegarandeerd indien de reis geboekt wordt.

Blombizeux is niet per openbaar vervoer bereikbaar. Natuurlijk bestaat er wel de mogelijkheid om in contact te komen met andere deelnemers en in overleg mee te rijden naar de plaats van bestemming. Blombay en Blombizeux liggen afgelegen in een prachtige omgeving, waar fijn gewandeld kan worden en waar men gemakkelijk tot rust komt. Er zijn geen restaurants of andere horecagelegenheden.

Voor meer informatie of aanmelding: artstudio@jorindejonker.nl

*Het huis van de familie Koenderink is ruim, slapen gebeurt in een gezamenlijke, open ruimte. Het is ook mogelijk om te kamperen in de ruime tuin die bij het huis hoort. De faciliteiten, zoals de badkamer, zijn weliswaar aanwezig, maar beperkt.

*In het huis naast dat van de familie Koenderink is het mogelijk om een kamer te reserveren tegen een meerprijs van 15 euro voor een 1 persoonskamer of 20 euro voor een 2 persoonkamer. Er is ook 1 aparte kamer beschikbaar in het huis van de familie Koenderink.

© Jorinde Jonker